Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двоен спад на авариите във ВиК-мрежата в Перник

Продължава изграждането на водопровода от село Мало Бучино до Перник, който ще помогне за преодоляване на водната криза в града.
Снимка: БГНЕС

Двойно са намалели авариите по водопроводната мрежа в Перник, съобщи управителят на местното ВиК Борислав Иванов.

Докато в началото на режима аварийните екипи са отстранявали по 280 аварии месечно, сега течовете са под 150. Работят само местни екипи:

„Всички външни екипи от две седмици ги няма. Авариите са в рамките на нормален режим на работа на мрежата, даже и по- малко. Може би, каквото можа изби в началото на режима“, каза Иванов.

Той определи като оптимистична тенденцията за покачване на нивото на язовир "Студена". Към момента водният обем на язовира е 3 720 000 куб.м, при капацитет от над 25 млн. куб.м. Отчетени са приток 689 л/сек. и разход - 247л/сек.

„Поразтопи се тук снега, в планината все още има. Доколкото знам следващите дни ще са по- топли, така че се надявам да има доста по- голямо постъпление от снеговете“, посочи директорът на водоснабдителното дружество.

Иванов допълни, че в пречиствателната станция ремонтът върви усилено - подменени са кранове и съоръжения, работи се по новия утаител.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!