Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът “Светецът светкавица“ с премиера в София

Снимка: Фейсбук

На 18, 19 и 20 февруари са премиерните дати за “Светецът светкавица“ - филм на журналиста Ангел Бончев за свети Ефрем Нови Чудотворец. Той разказва за ангелския живот, който е водил Ефрем, и за разтърсващите му чудеса.

“Всички ние имаме някакъв тип проблеми, от които чисто по естествен начин, чисто по логически начин ние не можем да разрешим. И в този смисъл идва помощта на Бог и на светиите, които са като патерица в живота ни“, разказва Бончев.

Защо именно “Светецът светкавица“

“Защото свети Ефрем по всички данни, които имаме за него и от хората, които са свидетелствали за чудесата, всички свидетелства, които достигат до нас, са за това, че той отговаря изключително бързо на молитвите на хората, дори някои се молят и по време на молитвата им той изпълнява техните желания“, казва още Бончев.

“По филма работих шест години поради финансови причини. Защото аз с мои приятели и т.н. успявам да го направя. Но се получи смея да твърдя, може и нескромно да прозвучи, един наистина велик филм“.

Филмът за свети Ефрем Нови „Светецът светкавица” ще бъде представен премиерно в София на 18, 19 и 20 февруари от 18,30 часа в Дома на киното на ул. „Екзарх Йосиф” 37.

Интервюто на Силвия Великова с Ангел Бончев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени