Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът във Враца отхвърли искове за предсрочно освобождаване на затворници

Снимка: Радио Видин

Врачанският окръжен съд остави без уважение молбите за условно предсрочно освобождаване на двама души, осъдени за тежки умишлени престъпления. И по двата казуса от прокуратурата са изразили отрицателно становище, което е било уважено от магистратите. 

Единият затворник изтърпява наказание, наложено за 3 престъпления – влизане през нощта в чуждо жилище след употреба на сила и заплахи за убийство на жена, която по-късно изнасилил. Излежал е зад решетките почти 8 години и половина и е поискал да излезе на свобода 1 година и 11 месеца преди края на присъдата.

Отрицателно е становището на ръководството на врачанския затвор и за условното предсрочно освобождаване на друг затворник, който е бил осъден за грабеж, придружен с тежка телесна повреда, от която е последвала смърт. По време на престъплението осъденият е бил непълнолетен, затова присъдата му е намалена на 7 години "лишаване от свобода", при първоначален "общ" режим. От тях е изтърпял 4 години, 9 месеца и 20 дни, а остават за изтърпяване малко над 2 години и два месеца.

Определенията на врачанския съд подлежат на обжалване пред софийския апелативен съд.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени