Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Инджов: Триъгълникът Борисов – Гешев – Радев е с много интензивни взаимоотношения

Иво Инджов
Снимка: Ани Петрова

Има един триъгълник с много интензивни взаимоотношения. Върховете на този триъгълник са Бойко Борисов, Румен Радев и Иван Гешев. Тези върхове имат разнопосочни движения, хвърляния на топката, аргументирана и неаргументирана критика. И тримата използват колоритен език“. Това коментира пред БНР доц. Иво Инджов, преподавател по политически комуникации във Великотърновския университет.

„Прокуратурата е една независима институция и главният прокурор е прав, че никой не може да му дава насоки, но това не значи, че не трябва да бъде обект на политически дебати. Не е работа на прокуратурата да дава политически оценки. Иван Гешев е отворил толкова фронтове в държавата, че не ми е ясно прокуратурата откъде ще извади този ресурс, за да извърши всички тези дейности, а и самото говорене на главния прокурор има политически привкус“, допълни доц. Инджов в предаването „Нещо повече“.

Според него е налице „нарастваща критика от страна на президента към работата на премиера и правителството“:

„Нови скандали, нови разкрития. Непрекъснато нещо излиза... Не е невъзможно да се стигне и до служебно правителство… Не считам, че президентът има амбиции да направи свой политически проект“.

По думите на политолога „България има огромен дефицит на социална несправедливост“.

Интервюто с доц. Иво Инджов можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени