Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нешка Робева: Не напускам залата и спорта

Нешка Робева
Снимка: Личен архив

Преди броени дни Нешка Робева обяви в социалните мрежи: "Реших! Най-после реших…Оттеглям се от треньорството.....Треньорството е робство.....Искам си свободата…". Защо най успешната треньорка в художествената гимнастика у нас е взе това решение можете да чуете в звуковият файл:

„Аз възприемам треньорството така – когато поемаш една отговорност към един талант, към едни деца, оставаш докрай. Нямам нито нервите, нито желанието, нито мога да се приспособя към изискванията на един т.нар. правилник, в който трудно можеш да намериш правила, логика. Това е един правилник, който за мен унищожава спорта, който съм правила. Не желая да го правя.

А иначе….не съм казала, че напускам залата, нито съм казала, че напускам спорта. Но искам да бъде така – да давам на този, който иска да вземе. Винаги съм искала да давам на децата, на състезателите много повече от уменията им в спорта, които ще ги направят шампиони", сподели специално пред БНР голямата треньорка и допълни:

„Клубът се нуждае от повече отдаване в ръководството, отколкото аз да бъда затворена само с няколко деца. Треньорството е 24-часова работа. Е…от време на време слизам в залата за да видя до къде са отишли. Няма да спра да помагам, до тогава, до като мога", допълни Робева.

В момента Лушка Бъчварова продължава да работи с момичетата (клуб Левски има две състезателки в националния отбор индивидуално и две в ансамбъл девойки). Валентина Симеонова ще поеме този ангажимент. Аз имам едно убеждение – каквито и планове да правим, ако не им е дадено да станат състезатели, които знаят какво правят – нищо няма да стане“, допълни президентът на клуб „Левски“.

Сега мечтата на Нешка Робева е, заедно с Бранимира Цветанова (президент на ОСК Левски) да създаде културно –информационен център в Подуяне, който е е една симбиоза между култура и спорт.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна