Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на филма "3 х Ком Емине с Илко Илиев"

Илко Илиев
Снимка: banskofilmfest.com

Премиерата на филма "3 х Ком Емине с Илко Илиев" е днес от 19 часа в Полския институт в София. Режисьор е Руслан Вакрилов. Филмът представя преминаването на маршрута от връх Ком до нос Емине. През 2017 година Илко Илиев преминава два пъти маршрута с велосипед и поставя два рекорда за скоростно преминаване по билото на Стара планина. На 9 август 2018 г. той стартира трето преминаване по маршрута и отново поставя с рекорд, като времето за преминаване е подобрено на 70 часа и 4 минути.

"Цената всеки път си струва. Минава време, забравя се цялата умора и тежест и човек е готов пак да тръгне. Още повече, че целта ни първоначално беше за това време под три дни, просто първите опити не можахме да го постигнем поради всякакви странични обстоятелства и поради тази причина се връщахме отново и отново", каза в предаването "Хоризонт до обед" Илко Илиев.

Изминаването на маршрута от връх Ком до нос Емине води до голямо пристрастяване, коментира Илиев: "Всякакви емоции преминава човек през това време, тези три денонощия, през всякакви абсолютно състояния".

В района на Централен Балкан има красиви гледки, каза още Илко Илиев.

Интервюто можете да чуете в звуковия файл
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени