Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Кателиев: Вярваш ли ми

БНР Новини
Атанас Кателиев
Снимка: Таня Димова

„Вярваш ли ми“, попита той с първата си песен. Хората му отговориха, като започнаха да я слушат. Отново и отново. Навярно защото Атанас Кателиев прави музиката лична. Той държи да е част от създаването ѝ. Смята, че само така би могъл да я усети, а и да я предаде на публиката.

Наско е гласът на България. Преди това е познат като учителя по роботика в Математическата гимназия във Варна, който не спира да пее. В кварталния пиано бар, в семейната работилница, вкъщи. Атанас се е дипломирал като инженер, но от ранна детска възраст учи гайда. Пее и в хор. Никой обаче не е работил с гласа му. Всичко е учил сам, имитирайки онова, което чува. Смята, че имитацията е част от пътя към създаването на собствен стил. Именно собствения си стил гради в момента. Иска в песните си да разказва неразказаните истории. На български език.

„Вярваш ли ми“ е не просто първата песен на Атанас Кателиев. Тя е първата песен, която самият той създава. Текстът и музиката пише заедно с китариста Ангел Дюлгеров. Наско вече работи върху втората си музикална история. Отново лична и отново на български. Важното е и с нея да докосне публиката, да я накара да чувства. Това направи и с екипа на „Време и половина“. 

В звуковия файл можете да чуете Атанас Кателиев, който е част от поредицата „Младите в изкуството“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна