Eмисия новини
от часа

Възстановено е водоподаването за дупнишкото с. Палатово

Снимка: Pixabay

Дупнишкото село Палатово отново има вода след внезапното посещение там в понеделник вечерта на екоминистъра Емил Димитров, каза кметът на селото Христо Костадинов.

Питейна вода за село Палатово се подава чрез помпена и пречиствателна станция на ТЕЦ "Бобов дол". А водата за ТЕЦ-а е спряна

Емил Димитров наредил да бъде пусната вода за Палатово от язовир „Дяково“ в събота срещу неделя. В неделя обаче жители на Палатово отново се оказали без  вода в горната част на селото.

Защо е така - инж.Илия Илиев, шеф на ВиК Дупница: „Това се прави с цел да се напълни резервоарът, за да може да се събере повече вода, за да имат всички“.

Ситуацията в Палатово, а и за съседното Баланово, би се решила с прокарване на нов водопровод. За това обаче е необходимо време и много средства. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от