Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев потвърди поканата на Путин за визита в Москва на 9 май

Българският държавен глава изрази надежда за взаимноизгодни цени и условия в доставките на природен газ от Русия за България

| обновено на 18.02.20 в 18:47
Снимка: kremlin.ru

Президентът Румен Радев е приел поканата на своя руски колега Владимир Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва - 9 май. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, след като двамата лидери проведоха днес телефонен разговор по инициатива на българската страна.

Радев е отбелязал в разговора в Путин, че и хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма, като предложи покана да бъде отправена и към български ветерани за участие в церемонията по отбелязването на Деня на победата.

„Надявам се с политическа воля от двете страни да бъдат постигнати взаимноизгодни цени и условия в доставките на природен газ от Русия за България“, заявил Радев по отношение на водените двустранни преговори за цените на доставки на руски природен газ за страната ни.

Българският президент изразил удовлетворение, че разговорът му с руския президент на Петербургския икономически форум през юни м.г. е дал силен импулс в тази насока. Владимир Путин отбелязал, че очаква позитивно развитие и взаимноизгодно решение в тези преговори.

Радев и Путин са обсъдили актуални проблеми на сътрудничеството с акцент върху енергийните проекти, посочва пресслужбата на Кремъл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна