Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва мегафорумът "Агра 2020"

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие Шестия мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване, който се състои от четири специализирани изложби: АГРА, Винария, Фудтех и Вкусове от Италия.

Близо 650 компании от 30 държави ще покажат своите постижения и иновации по време на единствения на Балканите мегафорум. В трите изложения се представят 315 фирми и организации от България и останалите балкански страни, както и от Китай, Германия, Австрия и Дания. 

Във „Винария“ ще бъдат  показани колекции  вина на фирми от десет  държави, както и иновации за лозаро-винарската индустрия. 

На „Агра 2020“ като изложители се представят 53 фирми и организации. Ще бъдат показани сортове растения, създадени от научни институти, които са в състава на Селскостопанската академия. Чистите храни и технологиите за производството им е акцент на изложбата. 

В деловата програма днес следобед е кръгла маса на тема „Предизвикателства пред семейното  фермерство в България“.

Иван Соколов, главен директор на Международния панаир  заяви, че от днес Пловдив е икономическата столица на България.

Високи технологии ще покажат пътя от нивата до трапезата. Участват над 650 компании от 30 държави. Посетителите ще видят над 7000 експоната от различни машини и съоръжения от цялата гама през обработката на почвата до трапезата. Ще бъдат показани 28 продукта на световно ниво и 16 на европейско, като се представят в България за първи път. Има конкурси за иновации, за избор на потребителя и дизайн. Разнообразието е голямо за всякакви интереси, съоръжения и машини, хранителни продукти, напитки, вина, майсторски класове и дегустации включително на бира.

Интервюто с Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив е в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна