Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взети са всички мерки срещу разпространението на коронавируса у нас

| обновено на 19.02.20 в 12:34
Кирил Ананиев и Младен Маринов в пленарната зала на Народното събрание
Снимка: БГНЕС

Българските власти са взели всички необходими мерки, за да не се допусне разпространението на коронавируса у нас. Това стана ясно по време на изслушване в Народното събрание на министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на вътрешните работи Младен Маринов.

Ананиев съобщи, че пробите за болестта на 23-ма души, пристигнали от Азия, са отрицателни.

Министър Ананиев коментира, че до момента има 47 случая на коронавирус в Европа. На територията на Балканите няма регистриран случай.

Властите в България предприемат всички мерки за следене на неразпространение. Отворена е и информационна линия. Здравните власти са издали препоръки за лица, които пътуват до Китай.

„Всеки може да получи информация относно симптомите на коронавируса, мерките, които следва да бъдат предприети при пътуване до държавите с регистрирани случаи“.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов уточни, че граничните полицаи оказват съдействие на регионалните инспектори и локализиране в зоните на пристигане на летищата на лица, за които е установена повишена телесна температура.

„Служителите на Главна дирекция "Гранична полиция", които извършват гранични проверки и охрана в зоните на международните летища, са информирани за типичните признаци и симптоми на заболяването, за държавите и районите с висока концентрация на заболели, както и с основни мерки за превенция“, каза той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени