Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столична община иска да обсъди с депутати винетките за пътищата в София

Очаква се представители на Общината да обсъдят с депутати въвеждането на винетните стикери за пътищата в столицата, които са част от републиканската пътна мрежа, съобщи за "Хоризонт" председателят на транспортната общинска комисия Карлос Контрера. 

Снощи протестираха в Нови Искър, защото винетният стикер стана задължителен за пътищата до Банкя, Панчарево и Нови Искър, както и Северната скоростна тангента, въпреки че са райони на Столичната община.

От Пътната агенция информират, че няма да се налагат глоби за липса на винетки за Северната пътна тангента на София 

Таксите засягат и колите на градския транспорт, които обслужват тези населени места. Две ще бъдат основните искания пред Народното събрание, каза Контрера:

"По отношение на винетките да се намери формулата дали ще бъде законодателна - през закона за пътищата, дали ще се стигне до постановление на МС, или да бъдат изключени. По отношение на обществения транспорт и градските автобуси, изрично в член 10 от закона да бъде записано, че наред с други категории превозни средства и автобусите по редовни градски линии на обществения транспорт се освобождават от тол такси".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна