Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танева: Единственото огнище на птичи грип е в град Раковски

| обновено на 19.02.20 в 17:14
Министърът на земеделието,храните и горите Десислава Танева откри изложенията "АГРА-2020" И "ВИНАРИЯ-2020".
Снимка: БТА

Засега единственото огнище на птичи грип в страната остава в град Раковски, информира министърът на земеделието Десислава Танева. Тя каза, че се предприемат всички необходими мерки, за да се предотврати разпространението на заболяването:

"В десеткилометрова зона ще бъдат в много кратък срок извършени и взети проби от всички регистрирани животновъдни обекти като превенция за наличие на това заболяване, плюс ще бъдат проверени за изпълнение на мерките за биосигурност. Всеки трябва да знае, че животни се отглеждат със съответните нива на биосигурност и който няма такива, не може да съществува като животновъден обект, ако не ги отстрани в съответния срок, защото това носи риск не само за него, а за съжаление, върху цялото поголовие".

Десислава Танева откри най-големия форум на Балканите за аграрен бизнес, вино, храни и оборудване - АГРА. Събитието се провежда в Пловдивския панаир.

Стотици компании от над 30 държави се включат в шестото му издание.

Агрофирмите показват своите постижения, споделят успешни практики и представят иновации, които им помагат да бъдат по-ефективни в съвременните пазарни условия.

Новото издание на традиционния форум очаква над 40 000 посетители, които ще се включат в конкурса "Изборът на потребителя" за най-предпочитани хранителни продукти, представени в изложбите.

Акцент в тазгодишната АГРА са и международните научни форуми за биологично земеделие и за начините, по които агробизнесът трябва да се справя с климатичните промени и проблемите на околната среда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени