Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Канабис, нелегален тютюн и артефакти иззеха при акция в Димово

5
Снимка: РАДИО ВИДИН

При спецоперация, проведена от видински криминалисти, под надзора на прокуратурата, на територията на град Димово е задържан местен жител и са образувани две досъдебни производства, съобщават от Областната дирекция на полицията.

Полицаите от сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин и колегите им от РУ-Видин са извършили личен обиск на 35-годишен местен жител, у когото са открили 6 грама зелена суха маса (канабис) и цигара с 0.5 грама трева. Последвали претърсвания на два адреса, свързани с  мъжа – в Димово и в местността "Барата", в землището на градчето. Във фургон, в земеделския имот,  разследващите намерели и иззели 70 грама канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. 

По време на специализираната операция е извършено и претърсване в частен имот, обитаван от 48-годишен жител на Димово. Там, криминалистите са открили и иззели кашон с 2 кг нарязан тютюн без бандерол, електрическа машинка за пълнене на цигари, металотърсач и множество предмети с белези на артефакти – 31 монети и пет пръстена, части от накити, две монети и пръстен от жълт метал. Случаят е докладван в прокуратурата, а работата на разследващите продължава.

Още 0,780 кг нарязан тютюн без бандерол иззели полицаи от дома на друг жител на Димово. По случая в РУ-Белоградчик е заведена преписка с оглед проверка за наличие на достатъчни данни за извършено престъпление.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени