Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Банско започна тридневната зимна кинопанорама „Сноу синема“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Банско започна тридневната зимна кинопанорама „Сноу синема“, на която ще бъдат представени най-добрите филми за ски и сноуборд от Международния фестивал за планинарско кино.

Осем документални филма с участието на световни спортисти и пътешественици ще могат да видят любителите на киното от днес до неделя в планинския ни курорт:

„Шотландия, Украйна, Канада, Италия, България, Австрия, Аржентина - тези филми, освен истинските истории, които съпреживяваме, са един учебници по география, защото наистина научаваме за тези места“, споделя директорът на фестивала Натали Петрова.

Сред филмите на зимната кинопанорама са австрийската продукция „Пътуване до края на света“ на Матиас Маер, който беше и член на фестивалното жури през ноември, аржентинският филм „ Поке“, чийто герой е параолимпиец в зимните спортове, както и канадската история на майка и дъщеря „ Този планински живот“, получил голямата награда на Международния фестивал на планинарското кино.

Идеята на „Сноу синема“ е да привлече зрителски интерес и сред скиорите и сноубордистите, избрали Банско за спорт и почивка,

„Събитие, което стана част от културното зимно „ветрило“ на града“, отбелязва Натали Петрова.

Прожекциите са всяка вечер от 19 часа в Посетителския информационен център в курорта.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна