Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илюстраторът на костюмите в “Малки жени” Гео Павлов: Имам късмета да се уча от най-добрите в света

| обновено на 06.03.20 в 15:21

Гео Павлов е илюстраторът на костюмите във филма „Малки жени“, който се сдоби с престижните награди БАФТА и „Оскар“ в категория „Най-добър дизайн на костюми“.

И двете статуетки са връчени на главния дизайнер на костюми на филма - Жаклин Дюран, с която българинът работи вече няколко години.

Пред БНР Павлов заяви, че горе долу е знаел предварително за наградите, въпреки че не е имал информация до последно: „Просто Жаклин е зверски добра и по принцип епохалните филми имат преимущество“.

В интервю за предаването „Време за живот“ Гео Павлов разкри тънкостите около работата си на терен по филми, пожънали успехи в киносалоните по целия свят.

Името на Гео стои зад илюстрациите на костюми на „Жената чудо“ на „Красавицата и звяра“, който през 2017 година получава номинация за „Оскар“ в същата категория. През същата година наградата на Филмовата академия в категория „Главна мъжка роля“ е връчена на актьора Гари Олдман за превъплъщението му в образа на Уинстън Чърчил във филма „Най-мрачният час“.

Отново Гео Павлов рисува костюмите на Чърчил, както и на другите персонажи във филма. В биографията му има още много филмови продукции. Една от последните е „Кунг Фюри 2“, в който младият художник е личен костюмист на Майкъл Фасбендер.

Цялото интервю с Гео Павлов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна