Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюрократични процедури спъват прехвърлянето на пътни отсечки към общините

Тежки бюрократични процедури спъват прехвърлянето на пътни отсечки към общините, за да не се плащат винетки за преминаването по тях. 

Агенция "Пътна инфраструктура" е отказала на община Павликени да удовлетвори искането ѝ. Още в началото на миналата година редица други общини сами са се отказали от претенции. 

Община Белица в област Благоевград, Челопеч в Софийска област, Рила в Кюстендилска, община Варна и Павликени в област Велико Търново са петте общини, които претендират пътни отсечки на тяхна територия да бъдат освободени от винетки. 

Кметът на община Белица Радослав Ревански обясни какви са трудностите:

"Вече една година по-късно сме на финала на прехвърляната ѝ собственост от публично държавна в публично общинска. Наистина очаквах това да бъде много по-бързо и по-лесно, самата процедура е сложен и дълъг път, но ние няма да се отказваме на финалната права, единствената община".

Според Ревански кметът на Павликени трябва да оспори отказа:

"На негово място бих го оспорил, тази бюрокрация категорично пречи на държавата като цяло и на нас, общините, в частност. Не мисля, че с протести е най-правилният подход, но явно това работи".

Повече по темата очаквайте в предаването "Преди всички" по "Хоризонт".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна