Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследване надвисна над Бени Ганц дни преди изборите в Израел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на израелския алианс „Синьо и бяло“ и основен съперник за поста на израелския премиер Бенямин Нетаняху разкритикува корупцията сред правителствени служители. Това стана само часове след съобщенията, че прокуратурата е препоръчала на главния прокурор да започне разследване на фирмата за киберсигурност „Пето измерение“, оглавявана от Ганц до миналата година, пише в. „Йедиот Ахронот“.

Той отрича да е извършил нещо нередно във връзка с твърденията за сенчести сделки между компанията и израелската полиция. Известно е, че Ганц не е заподозрян в аферата. Но новините за нея идват по-малко от две седмици преди поредните предсрочни парламентарни избори и по време на кампания на „Синьо и бяло“, която се опитва да съсредоточи вниманието върху обвиненията в корупция срещу Нетаняху.

„Всичко това звучи като политически натиск да се привлече публичното внимание“, заяви Ганц пред израелското военно радио.

„Смятам, че проблемът с корупцията е много притеснителен. През последните години видяхме президент, премиер и главен равин да отиват в затвора“, каза още опозиционният депутат.

Разследване по случай с „Пето измерение“ не се очаква да започне до изборите на 2 март. 

Коментар на Весела Райчинова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна