Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов на четвъртфинал след победа над бивш №64 в света

Димитър Кузманов
Снимка: БТА

Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от сериите „Чалънджър“ в зала в германския град Кобленц с награден фонд 46 600 евро, след като записа много престижна победа над достигалия до №64 в световната ранглиста Дъстин Браун.

Българинът отстрани десетия поставен германец с 4:6, 6:4, 6:4 след час и 44 минути игра.

В първия сет израсналият в Ямайка Браун реализира единствения пробив за 5:4 и после затвори частта. В следващата обаче втората ни ракета измъкна подаването си в откриващия гейм, след като отрази три брейкпойнта и след това нанесе своя удар с пробив за 4:2. Малко след това 26-годишният Кузманов изравни частите.

В решителния сет Мико стартира с пробив, който затвърди за 2:0. В четвъртия гейм 35-годишният Дъстин стигна до точка за връщане на пробива, но българинът я отрази с добър втори сервис и смела игра. Все пак Браун стигна до рибрейк при 3:3, което видимо ядоса българина, който хвърли ракетата си. Кузманов нанесе своя удар с пробив за 5:4, който дойде след топка в аут на съперника. Веднага след това пловдивчанинът сервираше за победата. Той поведе с 40:15 и приключи двубоя с ас по правата.

Така Кузманов си осигури 15 точки за световната ранглиста, където е на 327-ото място, както и 1260 евро от наградния фонд. 

Следващият му съперник ще бъде непоставеният чех Томаш Махач.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна