Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТЕЦ "Бобов дол" спря работа, директорът е освободен под гаранция

| обновено на 21.02.20 в 15:21
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата пусна под гаранция от 30 000 лв. изпълнителния директор на ТЕЦ "Бобов дол" инж. Емил Христов. Той беше задържан вчера заедно с още един от ръководителите на дружеството в Козлодуй.

Христов е обвинен за съхранение и разполагане на отпадъци в нарушение на правилата.

Междувременно стана ясно, че работата на ТЕЦ "Бобое дол" е спряна днес.

Централата е спряна от 5 часа тази сутрин - според охранители е заради авария,  която се отстранява.

В центъра на Големо село, на чиято територия е ТЕЦ-ът,  от две денонощия има разположена подвижна станция за измерване чистотата на въздуха и за вредни емисии в района на централана - възможно е ТЕЦ-ът да е спрян и заради проверката на РИОСВ . 

Същевременно и на един от страничните подстъпи към централата и в Големо село има екипи на полицията и жандармерията, които проверяват за спазване Закона за движение по пътищата и за  лични документи.

Разследването  по повдигнатото обвинение срещу инж. Христов продължава. Той е бил задържан, заедно с друг от шефовете на дружеството, в Козлодуй в четвъртък около обяд. Дори личната кола на инж .Христов още е в дунанвския град и не си я е прибрал, казаха ниформирани.

Христов оглавява ТЕЦ „Бобов дол“ от есента на 2014 година. Дотогава е бил главен енергетик на централата. Бил е и общински съветник - един мандат в Дупница.


Емил Христов

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна