Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперираха 3-годишното дете с тежки наранявания от димитровградското с. Странско

УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив

Тригодишно дете от димитровградското село Странско е оперирано в пловдивската болница „Св. Георги“, след като беше транспортирано от димитровградската болница с опасност за живота.

Прокуратурата разследва дали момченцето е жертва на домашно насилие, защото след преглед на лекар е установено, че детето е недохранено и с предишни тежки травми.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Майката е обяснила травмите с падане на детето по стълбите на къщата им преди няколко дни. 

Жената живее на семейни начала с мъж от Странско, с когото отглеждат общо 6 деца. До този момент социалните служби нямат сигнал, че в семейството е упражнявано домашно насилие и не са работили с децата и родителите

„Работи се изключително активно, извършват се процесуални-следствени действия, следва да се установи извършител, предстои назначаване на съдебномедицинска експертиза, която да даде отговор за характера на нанесената телесна повреда. Към момента няма привлечен обвиняем“, каза районният прокурор на Димитровград Лилия Торньова.

Майката на детето е разказвала пред близки, че предишният ѝ съпруг бил наркоман и е малтретирал семейството си.

Кметът на селото даде много добри отзиви за мъжа, с когото жената живее от октомври в Странско, заяви Жана Желева, социален работник.

Репортажа можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени