Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремена Николова: Каузата е една – класическата музика

Кремена Николова (вляво) и Аделина Александрова
Снимка: Росица Михова

Докато културата е изтласкана на по-заден план, нещата няма как да се оправят – казва пиарът на Софийската филхармония, Кремена Николова, която е специален гост в „Предаване без име“.

„Журналистиката е могъща сила, но докато се подлъгваме да отразяваме само злободневните политически гафове и забравяме да показваме колко красива изложба или какъв прекрасен концерт е имало, каква хубава книга е издадена, нещата няма как да се променят в положителна посока. Смисълът на изкуството е да буди емоция, да създава добри хора – хора, които мислят, които могат да погледнат над злободневните ежедневни теми. Ако не можеш да погледнеш над дребната част от пъзела, няма как да видиш цялата картина!“

Вече три години Кремена Николова е пиар на Софийската филхармония. Как филолог решава да свърже съдбата си с един от най-престижните музикални състави у нас, какво е променило това в нея и какви са преживяванията около общуването със световните звезди, гостували на Филхармонията през последните два сезона, ще научите тази събота, 22 февруари, в 11 часа. 

Част от разговора можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!