Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карл Лагерфелд – да бъдеш или да изглеждаш

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Измина една година без кайзера на модните подиуми, кръстника на модата – Карл Лагерфелд. Целият свят познава стила му, но малцина познават личността му. Модната икона винаги се е криела зад маски. Самият Лагерфелд признава: „Искам да съм като привидение, което се появява и изчезва.“. Не са малко обаче филмите и книгите, посветени на Лагерфелд, които се опитват да надникнат зад най-прочутите в света тъмни очила.

Френският журналист Лоран Ален-Карон успява да разкрие малко от „Мистерията Лагерфелд“ в едноименната си книга и да покаже пътя на едно германско дете, за което Париж е бил само мечта и амбиция, до същинския връх на модната индустрия. Ален-Карон успява и още повече да навлезе в живота на модния кайзер с историята във филма си „Карл Лагерфелд: Да бъдеш и да изглеждаш“. Именно този филм ще превърне креативното пространство на Missia23 в кинозала, а февруари – в месец на модата.

Емблематичният филм ще бъде прожектиран там на 25 февруари от 19 часа. А в „Какво се случва“ модният експерт проф. Любомир Стойков ще ни припомни колко голямо е всъщност влиянието на Лагерфелд в света на модата и защо да изглеждаш означава и да бъдеш.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени