Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изтича срокът за изтегляне на лотарийните билети от търговските обекти

Снимка: Пламен Коцев

Днес изтича срокът, в който лотарийните билети трябва да бъдат изтеглени от търговските обекти след като промените в Закона за хазарта бяха обнародвани в Държавен вестник.

С промените всички лотарийни игри могат да се организират само от държавата, а лотарийни билети да се продават само в тото пунктовете.

В София обаче все още има търговски обекти, от които могат да се купят билети от игрите на късмета, а търговците са на загуба от непродадените билети.

В повечето търговски обекти, както и в големите вериги, където доскоро се продаваха билети на лотарията, талоните на игрите на късмета вече са изтеглени:

"Всичко изтеглиха още преди два дни".

"Те са изтеглени навсякъде".

"Продадени са и са изтеглени".

"Не са изтеглени. Както виждате, са тук в момента".

В някои по-малки магазини обаче все още се намират останали билети.

Причината - търговците вече са платили за талоните, а фирмите за лотарийни игри им стават длъжници, като билетите остават като компенсация, обяснява собственик на магазин за кафе:

"Фирмата ми каза, че всички билети, които останат извън печалбите, които са изплатени, остават за мен и няма да ги изтеглят и казват: "Тези задължения да ги оставим във формата на билети". Моят адвокат сподели, че шансът ми е нулев. Първият кредитор ще бъде държавата да си вземе големите задължения, след това по-малките. Аз съм много дребен. Няма смисъл. Сега ще си ги взема да си ги налепя в хола. Дребният бизнес просто беше обран за пореден път. Държавата трябваше да гарантира, че тези талони ще бъдат изплатени и иззети от фирмата".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от