Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Ловеч пусна под домашен арест Данчо Катаджията

Съдебната палата в Ловеч
Снимка: lovech.court-bg.org

Окръжният съд в Ловеч освободи от ареста служителя на Пътната полиция в Ловеч Йордан Петков, който беше арестуван миналия петък с прокурорско постановление заради извършени според обвинението тежки престъпления.

Мярката за неотклонение „задържане под стража“, наложена  на първа  инстанция, беше заменена с „домашен арест“.

Известният като Данчо Катаджията е обвинен за извършени от него документни престъпления и принуда чрез злоупотреба с власт. Днес в съдебната зала от защитата на Петков внесоха документи, удостоверяващи положителна характеристика на полицая и гражданска подписка 62 листа в негова защита.

Обвиняемият се разплака в залата и каза, че получава „паник атаки и не се чувства добре психически сред хора“, които сам е вкарал зад решетките. Петков помоли за измяна или цялостна отмяна на мярката. 

След като беше освободен от ареста Петков отказа да коментира, а адвокатът му Станислава Каракушева посочи:

„Не бих казала, че съм  напълно удовлетворена, тъй като считам, че и тази мярка за неотклонение е прекомерно тежка, но все пак жалбата ми беше уважена.“

Окръжният прокурор Валентин Вълков поясни, че разследването срещу Йордан Петков продължава и срещу него се очаква да бъдат повдигнати още обвинения:

„Тези са в резултат на първоначалните доказателства, които бяха събрани.“

Директорът на ОДМВР - Ловеч Милен Маринов допълни, че Данчо Катаджията ще бъде отстранен от работа. Предложението ще бъде изпратено още днес до министъра на вътрешните работи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени