Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божана Димитрова на 80

Снимка: Булфото
Една от легендите на „Хоризонт“ Божана Димитрова празнува 80-ия си рожден ден. Предаването ѝ „Разговор с вас“ остава в ефир близо четвърт век. „Златният глас“ на Българското национално радио е носител на наградата „Сирак Скитник“ за цялостен творчески принос и новаторство.

Какво са научили от нея и какво й пожелават двама от знаковите водещи на програмата днес Диана Янкулова и Николай Петров.

"От нея съм запомнил отговорността към събеседника и безкрайното уважение към слушателя. Както и прекрасния български език. Да е жива и здраве и да предава своя опит на младите, пък и на не толкова младите колеги", пожела Николай Петров.

Диана Янкулова признава, че никога няма да забрави вълнението, с което е надникнала през стъклото на студиото на "Хоризонт за вас" през 91-а година:

"Божана Димитрова е примата на българската журналистика и специално на Българското национално радио. Най-ценният урок, който научих от нея, е как се убеждават събеседници да участват в предавания на "Хоризонт". Тя имаше магичната власт над хората, които не желаеха да кажат определена истина или им беше трудно да се престрашат. Да е жива и здрава, да пише и да знае, че винаги е една от нас, от екипа на "Хоризонт", от Старата къща.

Честит празник.

Чуйте звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!