Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холанд пак бележи за успех на Борусия (Дортмунд) в Германия

Ерлинг Холанд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Норвежката сензация Ерлинг Холанд вкара 12-ия си гол в осем срещи за Борусия (Дортмунд) и помогна на "жълто-черните" да спечелят с 2:0 при гостуването си на Вердер (Бремен) в мач от 23-ия кръг на германското футболно първенство. 19-годишният Холанд се разписа в 66-ата минута след мощен удар с десния крак, за да покачи на 2:0. Преди това гостите бяха повели чрез защитника Дан-Аксел Загаду, който се възползва от центриране на Джейдън Санчо. С победата Борусия (Дортмунд) събра 45 точки и поне временно излезе на второ място в класирането, на четири зад лидера Байерн (Мюнхен).

Доста повече затруднения имаше друг от претендентите за титлата - Борусия Мьонхенгладбах, който стигна само до равенство 1:1 като домакин срещу Хофенхайм. "Жребчетата" вкараха ранен гол, дело на Матиас Гинтер, с който поведоха още в 11-ата минута. Домакините обаче сами си създадоха затруднения през второто полувреме с тоталната липса на концентрация пред вратата на съперника, кулминирана от пропуснатата от Аласан Плеа дузпа в 74-тата минута. Така се стигна до добавеното време, в което резервата Лукас Рибейро изравни с глава след центриране от корнер при една от малкото опасности пред вратата на Ян Зомер. С равенството Борусия (Мьонхенгладбах) остава на четвърто място в класирането с 43 точки. Хофенхайм е седми с 34 точки.

Кьолн постигна разгромен успех с 5:0 над Херта насред Берлин. "Козлите" стигнаха до изразителния успех с два гола на Джон Кордоба и автогол на Руне Ярнстейн през първото полувреме и Флориан Кайнц и Марк Ут след почивката. С успеха Кьолн изравни Херта по точки, като двата тима заемат 13-о и 14-о място с по 26 пункта.

В последния мач, завършил до момента, Фортуна (Дюселдорф) победи с 2:0 като гост Фрайбург и се доближи само на две точки от спасителния бряг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна