Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо (Пд) разгроми Царско село с 4:0

Снимка: БТА

Локомотив Пловдив разгроми с 4:0 Царско село в мач от 22-рия кръг на Първа лига. Головете за успеха реализираха Анте Аралица на два пъти и Димитър Илиев от дузпа, а Румен Гьонов от състава на гостите си вкара автогол.

В 12-ата минута Бирсент Карагарен центрира, топката бе поета от Парвиз Умарбаев, който стреля опасно, но вратарят на гостите Джони Пласид изби. Локомотивци продължиха да натискат и в 36-ата минута Димитър Илиев центрира отдясно, а Румен Гьонов в опита си да изчисти топката си вкара автогол.

"Черно-белите" решиха мача още в началото на второто полувреме. В 51-вата минута Лукас Салинас, проби отдясно и подаде Диниш Алмейда в наказателното поле. а Мартин Кавдански го повали на земята. Главният съдия не се поколеба и посочи бялата точка. Зад топката застана Димитър Илиев, който бе точен за 2:0. Три минути по-късно Бирсент Карагарен подаде на Анте Аралица, който от удобна позиция покачи на 3:0.

В 74-ата минута комбинация между Димитър Илиев, Анте Аралица и Йосип Томашевич завърши с мощен шут на последния. Пласид обаче успя да реагира и спаси. Топката срещна гредата, но в крайна сметка защитата на "царете" се справи в положението.

Анте Аралица фиксира крайното 4:0 в 83-тата минута след подавене на Николай Николаев. Гостите претендираха, че хърватинът е бил в положение на засада, но съдията реши, че голът е редовен.

С победата Локомотив събра 45 точки и се изравни с Левски на второто място в класирането. Царско село е на 10-о място с 19 пункта.С победата Локомотив събра 45 точки и се изравни с Левски на второто място в класирането. Царско село е на 10-о място с 19 пункта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна