Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин обеща оръжия без аналог в света на армията и флота

| обновено на 23.02.20 в 19:03
Путин говори на тържествения концерт за Деня на защитниците на Отечеството в Кремъл.
Снимка: Кремъл

Русия ще продължи да модернизира своята армия и флот. Страната разполага с образци оръжия без аналог в света, заяви руският президент Владимир Путин в словото си по случай днешния Ден на защитниците на отечеството.

При откриването на тържествения празничен концерт в Държавния Кремълски дворец президентът Путин посочи:

„И занапред ще се стремим нашата армия и флот да стават по-съвременни, а значи да укрепваме потенциала на стратегическите сили, да изпращаме във всички видове и родове войски най-нови оръжия и техника, включително лазерно, хиперзвукови комплекси, високоточни системи“.

Владимир Путин увери, че при редица перспективни оръжия Русия е преминала от етапа на изпитанията до поставянето им на бойно дежурство в режим на постоянна готовност:

„Това означава, както вече казах, че отбранителната способност и сигурността на Русия са надеждно обезпечени в дългосрочна перспектива“.

Тази сутрин руският президент положи венец пред могилата на незнайния воин край стените на Кремъл. В церемонията взеха участие премиерът Михаил Мишустин, председателите на двете камари на парламента Валентина Матвиенко и Вячеслав Володин, министърът на отбраната Сергей Шойгу.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!