Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Юнайтед би Уотфорд с 3:0

Антони Марсиал вкарва гол.
Снимка: БТА

Манчестър Юнайтед победи с 3:0 Уотфорд и излезе на пето място в класирането на Висшата лига на Англия. На "Олд Трафорд" домакините стигнаха до успеха с голове на Бруно Фернандеш, Антони Марсиал и Мейсън Грийнууд, като за португалеца това бе и първи гол след привличането му в клуба през зимния трансферен прозорец.

Малко преди края на сравнително скучното първо полувреме Фернандеш се измъкна зад гърба на защитата на Уотфорд и бе повален на земята от вратаря на гостите Бен Фостър, което доведе до дузпа. Бившият играч на Спортинг Лисабон сам се нагърби с изпълнението и спокойно реализира за 1:0.

В началото на второто полувреме Уотфорд вкара гол чрез Трой Дийни след едно разбъркване пред вратата на Давид де Хеа. Положението обаче бе отменено след намесата на ВАР заради игра с ръка преди това. Малко след това обаче Манчестър Юнайтед стигна до втори гол. Антони Марсиал бе изведен от Фернандеш зад защитата на Уотфорд и с елегантно изпълнение прониза вратата на "стършелите" за втори път.

В 75-ата минута домакините реализираха и трети гол. След бърза контраатака, започната от Мейсън Грийнууд, Фернандеш върна към непокрития тийнейджър, който с мощен удар с левия крак бе точен.

С победата Манчестър Юнайтед събра 41 точки и изостава само на три от четвъртия Челси. Уотфорд е на 19-о място с 24 точки.

В другия мач, игран по същото време, Уулвърхямптън също спечели с 3:0 като домакин срещу последния в подреждането Норич. Диого Жота вкара два гола за "вълците" още преди почивката, а третото попадение бе дело на Раул Хименес в 50-ата минута. С победата Уулвърхямптън събра 39 точки и излезе на осмо място, докато Норич остава с едва 18 точки от първите си 27 мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна