Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец загуби 2 точки във Велико Търново

Снимка: БТА

Лудогорец не успя да спечели веднага след поражението си от Интер в Лига Европа и завърши само 1:1 при гостуването на намиращия се в дъното Етър ВТ. Разградчани имаха превъзходство в голяма част от мача, но се задоволяват с равенството и водят със 7 точки на върха.

Лудогорец имаше сериозно предимство преди почивката, като шампионите удариха три греди, а веднъж и попадение им беше отменено от рефера Никола Попов. Още в 5-ата минута вратарят Анатоли Господинов, който незнайно защо замени Христо Иванов, трябваше да спасява удар на Марселиньо. След това топката се отби в страничната греда. Само 4 минути по-късно Швиерчок със странична ножица прати топката за втори път в гредата, но този път в горната. Третата греда беше за сметка на Вандерсон, който стреля, но прати топката в дирека.

Вратарят Анатоли Господинов спаси нов удар на Швиерчок, който обаче можеше да намери топката по-силно при подаването на Вандерсон в 20-ата минута.

В 32-ата минута дойде момента и с отменения гол на разградчани. Новото попълнение Каули получи топката по земя остро, а защитата на Етър се изнасяше напред, но бразилецът не бе в засада. Той овладя и прати топката мощно във вратата на домакините, но страничният съдия Петър Митрев маркира засада.

В началните три минути на второто полувреме двата отбора си размениха по едно попадение. Най-напред Иван Стоянов наказа неразчетена изява на вратаря Пламен Илиев. Работата по гола обаче свърши Милчо Ангелов, който отлично го изведе с едно докосване на скорост и опитното крило копна топката над вратаря Илиев.

Само две минути по-късно зелените от Разград изравниха. След центгриране от корнер Драгош Григоре прати топката в сглобката, тя се върна и беше посрещната от Марселиньо, който я прати в мрежата за 1:1.

В 57-ата минута гостите можеха да дръпнат напред, но ударът на Вандерсон от 7-8 метра излезе в аут, след като Съни Дяков му направи чудесно центриране от дясно.

В 89-ата минута Лудогорец беше съвсем близо до победата, но центрирането от ляво не беше оползотворено по най-добрия начин. Антон Недялков проби и подаде на Вандерсон, който не успя да уцели топката. След това ударът на Марселиньо беше блокиран от защитата на виолетовите.

В края на мача при статични положения на два пъти топката падна на Марселиньо, но нов гол нямаше.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна