Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Палестинци изстреляха 20 ракети по израелската територия

Израел атакува цели в Дамаск и Ивицата Газа

Снимка: БТА

Палестински екстремисти изстреляха 20 ракети от Ивицата Газа срещу Израел, след като вчера сутринта израелски войници застреляха екстремист от групировката „Ислямски джихад“ , който се опита да постави взривно устройство край граничната ограда, предаде ДПА, като цитира пресслужбата на израелската армия. В няколко селища в Южен Израел, които граничат с Ивицата Газа, както и в крайбрежния град Ашкелон, прозвучаха сирени за въздушна тревога. Десетина от ракетите бяха прехванати от системата за противовъздушна отбрана „Железен купол“. Няма данни за пострадали от палестинския обстрел. 

Според държавното израелско радио „Кан“ властите в Ашкелон са издали заповед всички да се скрият в общинските бомбоубежища, а в града били отменени всички масови мероприятия.

Междувременно тази нощ сирийската противоракетна отбрана беше активирана след като столицата Дамаск беше подложена на въздушна атака. В града бяха чути няколко силни експлозии. Според агенция САНА повечето от ракетите са били свалени преди да достигнат целите си. От Сирийската обсерватория за човешките права съобщиха, че вероятно става дума за израелски въздушни удари. 
По-късно от израелската армия потвърдиха, че са извършили атаки срещу цели на групировката „Ислямски джихад“ в южната част на Дамаск и в Ивицата Газа зарди изстреляните 20 ракети. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!