Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арести в Басейнова дирекция-Пловдив, задържаха директорката

| обновено на 24.02.20 в 17:44
4
Директорката на Басейнова дирекция -Пловдив Цветелина Кънева бе отведена с полицейски бус.
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Прокуратура и полиция влязоха в Басейнова дирекция-Източнобеломорски район. За 24 часа  по Закона за МВР е задържана директорката инж. Цветелина Кънева, която бе отведена с полицейски бус. Допълнителна информация за досъдебното производство за длъжностно престъпление, което се води, ще бъде съобщена утре, обявиха от Прокуратурата в Пловдив. 

Акцията започна тази сутрин, когато полицейски части с маски и оръжия застанаха на входа пред Басейнова дирекция. Бяха изнесени кашони с документация. На излизане от сградата прокурор Марин Пелтеков от Окръжна прокуратура Пловдив отказа да коментира, а пиарът на Басейнова дирекция Лиляна Барганова съобщи, че няма информация за какво е задържана директорката и че продължават да работят. На въпрос изненадани ли са от акцията, тя отговори:

Не сме изненадани, в смисъл такъв, че в държавата се проверява работата на всички държавни институции. Не мога да давам мнение за работата на прокуратурата. Винаги сме били коректни към вас. Но темата не е към нас. Обърнете се към органите, които са компетентни.


Процесулано-следствените действия включваха освен претърсвания и изземвания в сградата на Басейнова дирекция и на други места, и разпити на свидетели.  

Действията на органите на реда не са свързани със зачестилите замърсявания на реките в региона, каза по-рано пред БНР директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна