Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кольо Колев: На БСП все нещо ѝ пречи да бъде силна опозиция

Борисов да почерпи пусналите „барселонския скандал“, коментира социологът

Кольо Колев
Снимка: БГНЕС

На БСП все нещо и пречи да изпълнява ролята на силна опозиция, заяви пред БНР социологът Кольо Колев.

„Като че ли БСП прекалено много се вторачва в себе си, води вътрешни битки, които, разбира се, остават непонятни за избирателите. От време навреме се появява някаква яростна реторика, но от друга страна проспива много сериозни неща, което се видя много ясно и на изборите. След тежките удари, които ГЕРБ си самонанесе би трябвало да очакваме тотална победа и разгром на ГЕРБ. Нищо подобно обаче не се случи – БСП не успя да яхне вълната на скепсиса, недоверието и омразата, ако щете, към управляващите. Което не говори много добре за нивото на опозицията“, посочи той в интервю за предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“.

Според експерта това се дължи и на лидерството в БСП, и на други – по-дълбоки причини: „Без съмнение Корнелия Нинова показва хъс, борбеност, но от друга страна като че ли това не достига. Няма някакви по-специални послания, които да въодушевят хората. „Визия за България“ в този си вид не работи сред хората“.

Той допълни, че и при БСП, и при останалите опозиционни партии липсва „гвоздей“ и даде пример с Тони Блеър, който спечелил изборите във Великобритания поставил три задачи: Образование, образование и образование!

„Едва ли не ще правим всичко за всички – общонародна партия – и за бизнесмените, и за социално слабите, и за социални силните…Трябва да се определиш партия на кой си, какво точно предлагаш, кратко и ясно, нещо, което липсва“.

По повод т.нар. Барселонска афера – твърденията, че премиерът има къща в Барселона, Кольо Колев заяви, че Бойко Борисов трябва да почерпи тези, които са пуснали този скандал: „Даже заподозрях по едно време, че целенасочено е пуснат или притоплен отново, за да се отклони вниманието от много по-сериозните проблеми…Това е жълтения, политиците не се определят по любовниците си, а по своите политики“.

„Целият този скандал всъщност замита ежедневните скандали, които се стоварват всеки божи ден върху правителството и които подчертават некадърността, корумпираността, безхаберието на администрацията“, каза социологът.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!