Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вятърът усука камион, откърти газобетонни блокчета в Шуменско

Снимка: ОДМВР - Шумен

Усукан камион на етапна връзка на автомагистрала „Хемус“ в посока Шумен - Варна затвори пътното платно. Инцидентът е станал заради силния вятър, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен.

Пътна полиция пренасочва движението през село Мадара, стария път за Варна. А по пътното платно от Варна към Шумен движението е свободно.

Топола е паднала по пътя в местността „Хищника“ преди отбивката за автомагистрала „Хемус“ по републиканския път. Паднала топола затруднява движението и на входа на Нови пазар.

Силният вятър събори дърво и в участъка Шумен-Велики Преслав на разклона за село Хан Крум. Пътят за кратко беше блокиран. Движението вече е нормално, дървото е отстранено.

Водачите обаче трябва да се движат внимателно, предупреждават от шуменската полиция.

Заради вятъра газобетонни блокчета се откъртиха от жилищна сграда на ул. „Алеко Константинов“ в Шумен преди минути. Натрошените парчета са изпадали по пътното платно и пречат на движението.

В Община Шумен не е постъпил сигнал за инцидента. Оттам обясниха, че е ангажимент на собственика на апартамента, откъдето са паднали блокчетата, да разчисти пътното платно.

Снимката на разпилените блокчета е публикувана в групата „Шумен днес“ във Фейсбук.

Репортер на Радио Шумен бе на мястото на инцидента. Към 13.30 ч. пътното платно вече бе почистено. Към същия час полицейска патрулка спря временно движението по улицата. 

Скоростта на вятъра в Шуменска област бе между 58 и 65 км в час около 14 часа според дежурните от метеорологичната станция в града. Вятърът се очаква да отслабне късно тази вечер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна