Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лампард: Длъжни сме да покажем максисума си срещу Байерн

Франк Лампард
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът Франк Лампард се подготвя за много изтощителен първи мач на Челси от осминафиналите на Шампионската лига срещу Байерн тази вечер в Лондон. Той напомни за разгромната победа на баварците срещу Тотнъм в груповата фаза и предупреди, че неговите футболисти са длъжни да разкрият пълния си потенциал, ако искат да отстранят съперника.

Запитан дали е научил урок от Тотнъм, Лампард отговори: "Определено. Това е част от моята работа. Ние имаме футболисти с опит, но имаме и млади играчи. Някой трябва да им помогне, за да разберат как да се настройват за определен мач. Това в случая е моята работа и във вторник ние сме длъжни да покажем максимума от възможностите ни.
"Трябва да изгладим всеки детайл за тези два мача и не можем да позволим да бъдем неподготвени. Ще има моменти на опасност, ще бъдем под напрежение и изтощени, защото Байерн са невероятни с топката. Но това ни е ясно и ние просто искаме да си свършим работата".

"Байерн е отбор, който преодолява трудностите, каквито и да са те. Всичко това се дължи на тяхната сила, на структурата в клуба. Уважавам ги безкрайно, защото те са в битката за трофея в Шампионската лига всяка година. В случая ние сме тези, които ще опитат да ги спрат, допълни бившият английски национал.

"Разбирам хората, които ни определят като аутсайдери, защото Байерн е наистина много стабилен клуб. Може би не разполагаме с техния опит, но той се трупа и все отнякъде трябва да започнем. Това са най-удобните моменти и те създават най-приятните истории в спорта", завърши оптимистично Лампард.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени