Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намалява броят на починалите от коронавируса в Хубей

| обновено на 26.02.20 в 04:39
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тричленно българско семейство е изолирано в хотел в Тенерифе, поставен под карантина, заради съмнения за гост, заразен с новия коронавирус. А два нови случая на коронавируса са регистрирани в Германия, съобщава Франс прес.

Четири достигна броят на хората, диагностицирани със заболяването и настанени в хотел на Канарските острови, които е под карантина. Хотелът на Канарите беше поставен под карантина вчера, след като италиански лекар и съпругата му бяха диагностицирани с коронавирус. По-късно са установени и още двама италианци, заразени с вируса, уточняват от Ройтерс. 

Междувременно, испанските власти съобщиха и за първи три случая на заразата  в континенталната част на страната. Първият от тях - става дума за 36-годишна жена от Италия,  която живее в Барселона и която е дала положителна проба, след като наскоро е пътувала до Северна Италия. Заради нея 25 души, които са били в контакт с нея, останат под карантина за 14 дни, съобщават каталунските власти. Властите във Валенсия и Мадрид също потвърдиха по един случай, допълват от агенцията. 

Млад германец е дал положителна проба, след като се е върнал от Милано. Той е настанен в болница, където е в изолация. Здравните власти в Хайнсберг, в западната провинция Северен Рейн - Вестфалия, съобщиха за още един диагностициран случай. Мъжът със симптоми на тежка пневмония е настанен в интензивно отделение в критично състояние. Неговата съпруга също е под наблюдение. Като предпазна мярка училищата, детските градини и яслите в Хайнсберг, близо до границата с Нидерландия, ще останат затворени днес. За момента общият брой на заразените в Германия достига 18

По-рано в Австрия хотел в алпийския град Инсбрук беше поставен под карантина, след като беше установено, че рецепционистът - италианец - е заразен. 

В Румъния пък отрекоха да има регистриран случай на коронавирус в страната, както беше съобщено по-рано. Днес президентът Клаус Йоханис свиква заседание на Върховния съвет за отбрана, на което ще бъдат обсъдени мерки за противодействие на болестта.

Италианец, който е бил диагностициран в родината си с новия коронавирус, преди това е бил в Румъния четири дни - от 18 до 22 февруари. Това съобщи румънското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС.

71-годишният италиански гражданин е бил в южния град Крайова, където е провел редица делови срещи и се е видял с роднини на своята съпруга. След като се прибрал в Италия, той бил хоспитализиран и анализите потвърдили, че е заразен с новия вирус. В момента мъжът се намира под наблюдение в болница в град Римини, в северната провинция Емилия-Романя. В региона са регистрирани над 20 случая на заразата.

Бразилия съобщи за възможен първи случай на новия коронавирус в Южна Америка, предаде ДПА. Става дума за 61-годишен мъж, който е бил по работа в северната италианска област Ломбардия - епицентъра на заразата в Европа - от 9 до 21 февруари. Въпреки че при него са налице симптоми, като цяло той е добре и са предприети стандартни предпазни мерки, съобщи бразилското министерство на здравеопазването. 
Ако бъде потвърден, това ще е първият случай на новия вирус в Южна Америка. В северната част на континента към вчера бяха регистрирани общо 63 заразени в Съединените щати и Канада. 

За момента общият брой на жертвите в Европа на заболяването достигна 11 души, след като още четирима починаха в Северна Италия от болестта. 

Междувременно властите в китайската провинция Хубей, откъдето тръгна заразата с коронавирус, съобщиха, че броят на починалите от новия вирус в Китай продължава да намалява - от 71 в понеделник до 52-ма вчера. Това е най-малкият брой смъртни случаи за последните 3 седмици, отбелязва Франс прес.
Общият брой на жертвите в достигна 2 715.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени