Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

„Миналото. Начин на употреба“ – изложба на финалистите от конкурса за млади автори на галерия "Нюанс”

ИЗЛОЖБИ

От 18.30 ч. ще бъде открита експозицията „Миналото. Начин на употреба“ – изложба на финалистите от конкурса за млади автори на галерия Нюанс”. В третия по ред конкурс художниците работиха провокирани от заглавието “Миналото. Начин на употреба”. Нашето време е неизбежно обременено от предходните събития и за да възприеме пълноценно случващото се около нас, винаги трябва да погледнем назад.

От 18.30 ч. в “Квадрат 500” ще бъде открита изложбата “Прозорец към детството”. Зад тази творческа инициатива застава екипът на River Park, а неин арт директор и куратор е популярният Nasimo, чиито работи в градска среда са познати не само в България, но и в Канада, Великобритания, Италия, Китай, Русия и още много места.

КНИГИ

В книжен център “Гринуич” в 18.30 ч. ще бъде премиерата на книгата на издателска къща „Хермес“ „Болка, или Немият лебед“ от Йордан Костурков. Книгата ще представи Георги Цанков. Авторът на книгата Йордан Костурков е доцент по филология и университетски преподавател по английска и американска литература. Превеждал е книги на Лорънс Стърн, Норман Мейлър, Гор Видал, Джером К. Джером, Агата Кристи, Джон Ървинг, Елизабет Костова и др. Носител на множество награди като автор и преводач.

КОНЦЕРТ

Известният руски мъжки хор на маестро Михаил Турецкий се завръща у нас. Руският ансамбъл ще се качи на сцената на зала 1 на НДК на 26 февруари от 20.00 ч. В програмата за турнето диригентът на състава е подбрал най-доброто от 30-годишния им репертоар. Хорът на Турецкий събира десет солисти с различни мъжки гласове, които представят истински музикален театър със собствена оригинална режисура, певческо, актьорско и хореографско майсторство.

КИНО

От 19.00 ч. в кино “Люмиер” започва филмът “Болка и величие” на Педро Алмодовар. Работейки отново с твореца, направил го звезда, Антонио Бандерас прави най-нюансираната и чувствителна роля в цялата си кариера, като режисьора Салвадор Майо, преосмислящ живота си.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени