Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Pixabay

Според последните данни заразените в Италия са 322-ма души. Смъртните случаи са 11 - 2 във Венето и 9 в Ломбардия. Най-младият от тези 11 души е на 62 години, а най-възрастният е на 91 години, уточнява всекидневникът "Кориере дела сера".

Изданията "Стампа" и "Република" отбелязват, че от Италия заразата се е разпространила в още няколко съседни европейски страни. Тя е била "изнесена" от туристи.

Сред тези страни са Франция, която неотдавна се похвали, че е излекувала всичките си граждани, но вчера регистрира два нови случая. Сред съседните страни със случаи на болестта са и Испания, Австрия, Германия, Швейцария и Хърватия.

"Република" цитира отправените вчера предупреждения на италианския премиер Джузепе Конте, че трябва да спре паниката във връзка с коронавируса.

Руската преса обръща внимание на обвиненията, че Москва се е намесвала в изборите в Съединените щати. "Росийская газета" цитира говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, който заявява:

"С маниакално упорство се появяват все нови, съвсем  неоснователни голословни обвинения срещу Русия в някаква намеса. Неведнъж абсолютно сме отхвърляли това".

Идеята да се обвинява Москва в подобни опити не е нова, напомня "Свободная преса" и добавя, че днес тя е добила "съвсем карикатурен характер". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна