Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите изслушват утре премиера Борисов и министър Аврамова за тол системата

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъдат изслушани утре в Народното събрание за предстоящото от 1-ви март въвеждане на тол системата и за пътищата, за които ще се изискват винетки.

За изслушване на премиера настояха от БСП. Според социалиста Георги Свиленски има объркване сред хората по какви правила и какви суми ще трябва да се плащат.

„От вчера става ясно, че и даже тези устройства, които трябва превозвачите да ползват, ги няма и ще трябва да попълват пътни карти, която отнема всяка по 7-8 минути за попълване, а превозвачите попълват такива по 5-6 на ден, т.е. затруднението и хаосът, който предстои на 1 март, свързан с въвеждането на тол системата е пълен“.

Александър Ненков от ГЕРБ предложи в изслушването на участват регионалният министър Петя Аврамова, председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски и директорът на дирекция "Тол управление" Олег Асенов.

Ненков припомни за положените усилия за въвеждане на тол системата, но не изключи да възникнат и проблеми:

„Трябва да стартира създаването на тази електронна система. Разбира се, няма как да очакваме, че създаването й няма да доведе със сигурност, своите, от една страна, може би технически проблеми, от друга страна проблеми, свързани с достатъчно добрия баланс между всички заинтересовани и ползващи тази мрежа“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени