Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелът със стотици гости в Тенерифе остава под карантина 14 дни

Сред засегнатите е и 3-членно българско семейство

| обновено на 26.02.20 в 16:38
Снимка: БТА

Стотиците гости, които са блокирани в хотел на испанския о-в Тенерифе след случаи на коронавирус, останат в изолация в продължение на 14 дни, съобщи днес представител на местните власти, цитиран от Ройтерс.

Засегнатите са около 700 души, включително 3-членно българско семейство.

Италиански лекар, отседнал в хотела, даде положителна проба за коронавируса в понеделник вечерта. Ден по-късно съпругата му и още двама италиански туристи, които пътували с тях, също бяха диагностицирани със заболяването.

„Решихме да оставим гостите в хотела в изолация за 14 дни. Те ще бъдат активно следени. Гостите със симптоми ще бъдат изолирани в стаите си“, заяви на пресконференция Мария Тереса Крус Овал, представител на местните власти.

Гостите разбрали, че са блокирани в хотела, когато се събудили във вторник, с помощта на бележка, пъхната под вратата. 

Консулът на България в Мадрид е обещал пълно съдействие на българското семейство, блокирано в хотел на остров Тенерифе заради заболели четирима души с коронавирус.

По-рано днес Виктория Захариева съобщи пред БНР, че тя, съпругът ѝ и дъщеря ѝ са в добро състояние и че семейството няма информация докога ще продължи карантината:

„За момента нищо официално не знаем. Единственото, което получихме като бележка под вратата на хотелската стая, е, че имаме забрана да я напускаме и да очакваме, че карантината продължава и да очакваме следващи новини“, каза Виктория Захариева в предаването "Преди всички" по „Хоризонт“.

Повече чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени