Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите на Лудогорец с маски в Милано

| обновено на 26.02.20 в 16:53
Марселиньо и Пламен Илиев влизат с маски в хотела в Милано.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори пред медиите преди заминаването тази сутрин на отбора за Милано. В четвъртък от 22 часа шампионът на България гостува на Интер пред празни трибуни в реванша в 1/16-финалите на Лига Европа след загуба с 0:2 в Разград.

При пристигането си в Италия всички членове на делегацията сложиха маски още при излизането на летище "Малпенса".

Лудогорец пътува заедно с епидемиолога Руси Пантаджиев, който ще следи за здравето на играчите. Вече е ясно, че при завръщането си в България всички от делегацията на отбора ще бъдат подложени на тестове във ВМА.

"Всеки човек изпитва притеснения заради коронавируса. Ние си даваме сметка, че УЕФА е преценила какъв риск поема. Все пак като организация поставя на първо място сигурността на футболистите и феновете. Колегите от Интер не показват кой знае колко голямо притеснение. Все пак те се намират на място. Предполагам, че ако имаше нещо притеснително, щяха да ни уведомят. Взели сме доста сериозни мерки“, заяви Петричев.

"Липсата на фенове по трибуните не е добре за Лудогорец. Нашите футболисти обичат да играят пред пълни стадиони. По-скоро това би било минус за нас. Равенството с Етър няма да повлияе негативно. Най-големите издънки в първенството Лудогорец ги прави между два големи мача в Европа. Този двубой вече е забравен. Има прекалено много време до края на първенството. В плейофа си проличава винаги кой е по-добър. В спортно-технически аспект нашите очаквания са за добро представяне. Ние винаги играем за победа и не се предаваме. Първият мач изиграхме на добро ниво, ако бъдат изчистени грешките, които допуснахме, би трябвало да очакваме положителен резултат на реванша", добави изпълнителният директор.

Журналисти няма да бъдат допускани на стадион "Сан Сиро". Единствено телевизионните оператори ще бъдат на стадиона, за да осигурят прякото излъчване на срещата.

Отменени са пресконференциите преди и след срещата като част от превантивните мерки срещу епидемията от коронавирус. Решението е взето съвместно между УЕФА и двата клуба.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!