Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдят американци за убийство на полицай в Рим

Полицаят Марио Рега бе погребан на 29 юли м.г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама американски младежи, обвинени в убийството на италиански полицай, ще бъдат изправени пред съда днес, предаде Би Би Си.

Марио Черчело Рега (35 г.) бе намушкан с нож миналия юли, докато разследвал наркосделка в центъра на Рим.

Студентите от Калифорния Финеган Лий Елдър и Гейбриъл Крисчън Натал-Хьорт са заплашени от доживотни присъди. Двамата твърдят, че са действали при самоотбрана, след като решили, че полицаите, които не се идентифицирали, били бандити.

Убийството на Рега бе широко отразено в Италия. Той тъкмо се завърнал от меден месец, когато бил убит. Погребението му в същата катедрала, в която била и сватбата му 43 по-рано, привлече огромни тълпи.

Елдър и Натал-Хьорт – на 19 и 18 г. съответно по време на престъплението, се опитвали да си купят кокаин край Ватикана. Разследващите твърдят, че мъж на име Серджо Бруджатели им намерил дилър. Но той им продал стрит аспирин вместо дрога.

Тогава двамата американци взели раницата на Бруджатели и настояли за парите си и за 1 грам кокаин, за да я върнат.

Тогава Бруджатели звъннал на полицията и цивилните Рега и партньорът му Андреа Вариале пристигнали скоро. По време на схватка Рега бил намушкан 11 пъти с 18-сантиметрово острие. По-късно оръжието било открито в стаята на американците. Елдър призна за убийството. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна