Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима под наблюдение за признаци на коронавирус в област Сливен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шест души от Сливенска област са под наблюдение за признаци на коронавирус, но те не са приети в инфекциозните отделения. Това обяви д-р Даниела Калева, директор на дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ-Сливен, веднага след като бе ситуиран Областен медицински съвет. Те са пребивавали в Китай и Италия.

Д-р Калева уточни, че под домашна карантина остават пет души, а на шестия е изтекъл 14-дневния период без да е показал признаци на вируса. Тя коментира и изнесената информация от Националния кризисен щаб за болни от Сливен, на които са вземани проби. "От днес сутринта имам информация за лица, които са от Сливен, и които ще бъдат приведени в лечебни заведения в София, на които биха могли да се вземат проби. Това вече е от компетентността от лечебните заведения в София, в които те ще попаднат. Това не са част от наблюдаваните лица. Те са нови, пристигнали са от Италия", сподели д-р Калева.  

В Сливен в готовност за прием на болни са две отделения – в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и военна болница към ВМА. От РЗИ призоваха хората, които са се върнали от някоя от засегнатите страни да се самоизолират за 14 дни.

Информацията е на кореспондента ни в Сливен Стоян Радев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна