Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан и Черно море с нови баскетболисти

Денислав Вутев
Снимка: bgbasket

Отборът по баскетбол на Балкан привлече нов състезател - това е 206-сантиметровият център Денислав Вутев, който идва при шампионите от отбора на Спартак (Плевен). Вутев е роден през 1994 година в Плевен, но е юноша на Черно море Тича, където прекарва по-голяма част от кариерата си. 25-годишният център играе на позиции 4 и 5 и е част от Спартак през последните два сезона. За 17 мача с екипа на плевенчани тази година той записа средно по 8.2 точки и 4 борби. В кариерата си Вутев е играл още за Черно море Тича, Рилски спортист и ИУ Варна. Той бе част и от всички формации на националните отбори при подрастващи. В събота отборът на Йовица Арсич гостува на Черноморец в първи мач от третия етап в НБЛ. Мачът е от 18:00 часа в зала "Бойчо Брънзов".

Часове след трансфера от Спартак (Плевен) разпространиха изявление, което е публикувано във фейсбук страницата на клуба: „Последните дни някои клубове от НБЛ демонстрираха изключително неколегиално и меко казано неспортсменско отношение. БК Спартак (Плевен) имаше всички основания да стопира преминаването на Денислав Вутев в Балкан. Ръководството на Балкан показа аматьорско и жалко поведение, неподхождащо на действащ шампион на България, или който и да е професионален клуб. Обръщаме се към господин Иван Гавалюгов, който е човек, доказал привързаността си и отношението си към нашия спорт. Уважаеми г-н кмете, ръководните органи на вашия отбор използват методи, подходящи за аматьорска лига, а не НБЛ. Обърнете им внимание, защото подобни способи, ще ви отведат горе-долу до табелата за Скравена, или Новачене. Предполагаме, че ви се иска, да достигнете поне до Правец“.

Николай Стоянов вече е част от отбора на Берое. Играчът, който започна сезона в тима на румънския Университатя (Крайова), се завръща отново в Стара Загора, след като през миналата кампания завоюва бронзовите медали от шампионата със "зелените", съобщават от клуба. В началото на август Стоянов пое към северната ни съседка, тъй като договорът му позволяваше при чуждестранен интерес той да напусне без пречки от страна на Берое. Днес Николай Стоянов, който се превърна в любимец на феновете в Стара Загора заради енергията и отдадеността си, тренира отново със "зелените". В основата на втория му престой в тима стои договорка между него и клуба,  която гласи, че при завръщане отново в България той ще може да играе единствено за старозагорци. Николай Стоянов е поредният доказан български баскетболист, който в настоящия сезон става част от тима на Берое. В сезон 2018/2019 той записа 47 двубоя за "зелените", в които се отчете с общо 570 точки, средно по 12.1 на мач, 195 борби и 133 асистенции.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна