Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое също във финалната четворка на Адриатическата лига

Берое също във финалната четворка на Адриатическата лига
Снимка: bgbasket

Отборът на Берое (Стара Загора) се класира за финалната четворка в Адриатическата лига по баскетбол при жените. В предпоследния кръг от редовния сезон тимът надви босненския Бановичи като гост с 93:69 т. и вече и на теория няма как да бъде изместен от четвъртата позиция. Старозагорският отбор на практика се бе класирал малко преди срещата, след като Орлови надви драматично прекият му конкурент Кралево със 71:70 и го изхвърли от борбата за медалите в шампионата.

Място в Топ 4 на турнира вече си бе осигурил и другият български представител Монтана 2003, като съперници на родните тимове ще бъдат също словенският Цинкарна Целе и Будучност. В последния кръг от редовния сезон Берое приема Цинкарна Целе, където играе Мария Костуркова.

Загуба регистрира Монтана в последното си гостуване от редовния сезон. Без капитана си Димана Макариева, останала у дома с вирус, българският тим отстъпи на лидера в класирането Цинкарна Целе с 47:69. Матеа Тавич завърши с 14 точки, 7 борби и 6 асистенции, 12 точки, но и 6 грешки записа Тина Требец. Мария Костуркова завърши с 10 точки и 5 борби за Цинкарна Целе.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!