Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компании в Лондон призоваха персонала си да работи от вкъщи заради коронавируса

Снимка: архив

Три големи компании в Лондон – „Шеврон“, „Кросрейл“ и OMD - призоваха персонала си да работи от вкъщи като превантивна мярка срещу заразяване с коронавирус. 

Петролният гигант „Шеврон“ поиска от 300-членния си персонал в офиса на компанията в новия финансов център на града да не идва на работа за известно време.

Железопътната компания „Кросрейл“, която се помещава в същата сграда като „Шеврон“ и медийната фирма OMD отправиха същото послание към техните служители.

Компанията за недвижими имоти, която стопанисва тази част на града  заяви, че трите фирми са проявили „прекомерна предпазливост“. Тя препоръча на своите наематели да се вслушват в съветите на общественото здравеопазване, които гласят, че не е необходимо работодателите да изпращат служителите си по домовете, защото повечето от предполагаемите случаи на заразяване се оказват отрицателни.

Във Великобритания досега са проведени 7132 теста за коронавирус, откакто случаите със заразяване започнаха да се разпространяват извън Китай през януари. От тях 13 се оказаха положителни, включващи и четиримата британци, завърнали се у дома от круизния кораб край бреговете на Япония.

Други големи компании също вземат предохранителни мерки. „Бритиш петролиум“ временно прекрати всички неспешни бизнес посещения  в Китай, Хонконг, Япония, Южна Корея и Сингапур. Инвестиционната банка „Голдман Сакс“ пък нареди на служителите си, завърнали се от заразени райони, да се самоизолират дори и да нямат симптоми.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна