Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова към ГЕРБ: Не можете да направите нито една модерна реформа като хората

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Г-н премиер, не можете да направите нито една модерна реформа като хората, каза в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя критикува управляващите, че са се провалили и при въвеждането на ТОЛ системата, като нейното въвеждане е дадено на частни фирми, които ще получат 32 млн. лева.

"Но е факт, че нито една реформа не се прави така, както трябва и вместо ефекта, който трябва да постигне, той е обратен. Всичките ви реформи са допълнително натоварване с плащания от хората без срещу това да има подобряване на услугата, за която плащат, а всъщност печалбите от тези допълнително събрани пари отиват в частни джобове. Вчера казвате - утре ще отменя тол системата и винетките. Господин Борисов, за десет години управление тотално унищожихте принципите на правовата държава и парламентаризма", каза Нинова.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заяви в парламента, че въвеждането на тол системата няма  да се  отлага.

Вчера министър-председателят договори с превозвачите до 27 март те да ползват маршрутни карти вместо изискваните електронни устройства за таксуване поради липсата на време за внедряването им.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна