Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сари ядосан от липсата на агресия срещу Лион

Люка Тузар (в бяло) бележи гола срещу Ювентус.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Лион Руди Гарсия похвали играта на своя тим при победата у дома с 1:0 срещу италианския Ювентус в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига.

"Това беше мач, който се състоеше от две части. Първото полувреме беше много красиво. Ние не само се защитавахме много добре, но и изпълнихме идеално плана ни за игра. През второто полувреме загубихме контрол над топката и страдахме. Те пуснаха четвърти нападател и ние трябваше да запретнем ръкави и да се защитаваме с целия отбор. Не допуснахме гол и това е много важно, защото играхме у дома. Жалко е, че не вкарахме второ попадение, когато имахме такава възможност през първото полувреме", коментира Гарсия.

Колегата му в Ювентус Маурицио Сари заяви, че у неговия отбор е липсвала агресия в атака. 

"През първото полувреме си подавахме топката твърде бавно. През второто всичко беше много по-добре, но в Шампионската лига едно добро полувреме не е достатъчно. Не знам защо не мога да убедя играчите, че трябва да движим топката по-бързо. Всичко започва от тук. Вчера в тренировките си подавахме топката много по-бързо", коментира Сари след мача.

"Липсваха ни агресия и решителност в атаката. Това също не ни беше достатъчно в защита в продължение на 15 минути. Нямахме късмет и допуснахме гол в момент, когато Матайс де Лихт получаваше медицинска помощ. Второто полувреме беше по-добро, но, честно казано, това не е достатъчно за мач от Шампионската лига", допълни наставникът на Ювентус.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени