Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството се отказва от нов самолет

Снимка: БГНЕС

Правителството се отказва да закупи още един правителствен самолет, обяви премиерът Бойко Борисов. Отделените преди месец за това 50 милиона лева се пренасочват за нови физкултурни салони в 50 училища, две спортни съоръжения в Пловдив и ремонт на стадиона в Шумен.

Борисов обяви, че не желае да го упрекват в популизъм.

„След това, който иска да купува. Аз, дето се вика – популизма, вече с риск за живота на хора, които най-малко го заслужават, нямам предвид нас. Завчера пак отказа автопилотът на самолета, когато е облитал за РВД над Бургас. Късмет – в светло време. Не могат да кажат защо. Сега пак ще платим маса пари, защото отива на ремонт в Женева. Но ако това е било в мъгла нямаше да ги има пътниците и хората там“, каза премиерът.

„Чух всякакви идиоти да се изказват, че едва ли не той бил много готин, пък ние искаме да си купим по-хубав. Няма да купуваме, който иска после да купи“, добави Бойко Борисов.

Освен "Фалкон"-а, правителственият авиоотряд разполага и с по-голям самолет "Еърбъс 319", който може да лети на по-далечни разстояния.

Правителството промени списъка с общински пътища, за които се събира винетна такса, това са 115 километра от София и 40 от Варна. За другите населени места се изчаква да предоставят исканията си, обяви още премиерът Борисов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна